Mléčné výrobky a hubnutí

22. května 2008 v 5:40 | Slečna Ubohá~Aranelka |  Diety
Reklamy o prospěšnosti živých jogurtových kultur nás masírují od rána do večera. Podle britských odborníků však kvašené mléčné výrobky s živými probiotickými kulturami prospívají zdraví v mnoha směrech a navíc pomáhají hubnout a udržet tělo v kondici.

Lidská střeva obsahují asi tisíc různých druhů mikroorganismů. Pokud je střevní mikroflóra správně rozvinutá a má dobrou skladbu, pak přispívá k dobrému zdraví a pomáhá udržovat správnou tělesnou váhu. Probiotické organismy totiž znesnadňují vstřebávání tuků ve střevech.

"Zvláště pozoruhodný byl vliv probiotik na žlučové kyseliny, které pomáhají tenkému střevu vstřebávat tuk. Probiotika oslabovala funkci těchto kyselin, takže u zvířat se pak hůře absorbuje tuk a tím jsou štíhlejší," tvrdí biochemik Jeremy Nicholson z Imperial College London, jenž výzkum účinků probiotik na střevní funkci zkoumal.

Střevní bakterie komunikují jedna s druhou, takže bez ohledu na jejich relativně malé počty, probiotika mají obrovský vliv na to, co tyto bakterie činí.

Pravidelný příjem kvalitních jogurtů, kefírů a dalších kysaných mléčných výrobků je zdraví prospěšný a pomáhá při redukci nadváhy.

Závěry výzkumu byly publikovány v odborném časopise Molecular Systems Biology.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 GoSs* GoSs* | Web | 22. května 2008 v 5:48 | Reagovat

Z mléčných výrobků mi chutná jenom activia a nějaký další jogurty, ale že bych po nich prahla...:))

2 NotAlone-WithAna♥ NotAlone-WithAna♥ | Web | 22. května 2008 v 16:22 | Reagovat

Tyjo , koukala jsem na tvoje fotky, a jseš upe hubená, vychrtla!!CO ty chceš hubnout???=-O=/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama